Вінничани просять про ревізію та ремонт дитячих майданчиків

Новини Вінниці / Вінничани просять про ревізію та ремонт дитячих майданчиків

Вінничанка Юлія Сич 11 травня опублікувала петицію до мерії з пропозицією перевірити стан дитячих майданчиків, закріплених за департаментами міської ради. Також вона пропонує провести реконструкції цих майданчиків у поточному році.

Вінничанка Юлія Сич 11 травня опублікувала петицію до мерії з пропозицією перевірити стан дитячих майданчиків, закріплених за департаментами міської ради. Також вона пропонує провести реконструкції цих майданчиків у поточному році.

«Оскільки, стан великих дитячих майданчиків міста погіршується з кожним роком, прошу ВМР звернути увагу на зазначену проблему», - зазначає авторка.

На її думку, влада міста, схоже, «не вважає, що ці об‘єкти містобудування мають якісь недоліки», тому жінка у петиції вирішила описати стан кількох майданчиків мікрорайону Вишенька.

«Дитячий майданчик біля школи №35: зсунулось та поруйнувалось покриття; посеред майданчика викорчували дерево, а виямку на його місці так і не засипали; демонтували на ремонт гойдалку й так і не повенули на місце; пластик гірок має діри з гострими краями у кількох місцях; деревина на опорах прогнила; кріплення позношувались, через що, зокрема, відірвався один із важких дерев‘яних поручнів та ледь не травмував малу дитину.

Майданчик у Лісопарку: відпав один із елементів декору (велетенський дерев‘яний листок); каруселі в аварійному стані - належно не функціонують і голосно скриплять.

Майданчик на проспекті Космонавтів (навпроти Прозорого офісу): зламана сходинка при підйомі на велике «містечко»; пружинні гойдалки в аварійному стані (у вертольота та курчатка відпадає основа, у коників уже з рік як лопнула одна із пружин); дошки на підлозі в одної з машинок не закріплені й ходять ходором.

Майданчик на проспекті Космонавтів (навпроти АТБ): демонтовано карусель (на місце її повертають уже більше, як 2 роки)», - перелічила вінничанка.

Зважаючи на усе зазначене вище, вона просить міськраду:

1. Створити окремий відділ, котрий займатиметься моніторингом стану та реконструкцією дитячих майданчиків, закріплених за департаментами ВМР.

2. Раз на місяць проводити перевірку стану обладнання дитячих майданчиків, закріплених за департаментами ВМР, та виконувати усі необхідні ремонтні роботи, аби весь час підтримувати ці об‘єкти містобудування у належному стані.

3. Встановити на майданчиках, закріплених за департаментами ВМР, інформаційні стенди, на яких буде зазначено, хто відповідає за кожен з цих об‘єктів та куди можна звернутись у разі, якщо відвідувач помітив неналежний стан обладнання.

4. Пришвидшити процедуру обчислення підрядником вартості ремонту дитячого майданчика біля школи №35, внести зміни до бюджету міста на 2021 рік на найближчій сесії міської ради та провести негайну реконструкцію зазначеного об‘єкта.

Олеся Рудницька

11 травня, 2021