Вінничани обирають еліту. Хто в "народному" рейтингу?

Новини Вінниці / Вінничани обирають еліту. Хто в "народному" рейтингу?

В Україні стартував перший тур Національного рейтингу впливовості «Еліта України». До списку кандидатів увійшли імена 200-та вінничан, з яких шляхом експертної оіцнки та «народного» голосування буде обрана сотня найкращих. Переможців увійдуть у другий тур, який розпочнеться 21 вересня.

В  Україні стартував перший Національний рейтингу впливовості «Еліта України». До першого туру кокнурсу увійшли імена 200-та вінничан, з яких шляхом експертної оіцнки та «народного» голосування буде обрана сотня найкращих. Переможці увійдуть у другий тур, який розпочнеться 21 вересня.

Тож до завершення голосування залишився ще тиждень, результати можуть змінитися. На сьогодні ж можна говорити про основні тенденції.

Інтернет голосування свідчить, що подоляни елітою вважають не політиків, а представників творчої інтелегенції, освітян, кліриків та громадських активістів.

На ранок 13 вересня рейтинг очолила народна артистка України, акторка театру та кіно вінничанка Лідія Бєлозьорова. Її результат - 318 голосів.

Другий результат у  Володимира Шостацького (митрополит Симеон) — єпископ ПЦУ, митрополит Вінницький і Барський– 315 голосів.  

Третій у головного режисера Міжнародного фестивалю Operafest Tulchin Павла Третьякова – 311 голосів.

297 голосів і четвертий результат має Олексій Буряченко, керівник Вінницького осередку Всеукраїнської громадської організації пенсіонерів, ветеранів та інвалідів «Захист надії»

Нагадаємо, що проголосувати за кандидата можна тут , також більш детально ознайомитись зі списком тих, кого вважають найвпливовішим.

5 жовтня 2020 року буде підбито остаточні підсумки експертного та онлайн-голосувань і названі лауреати першого Національного рейтингу впливовості «Еліта України».

Фіналом проєкту стане Національний форум стратегічного розвитку, який відбудеться в Києві в березні 2021 року. Учасниками його зможуть стати лауреати регіональних і загальнонаціонального рейтингів, а в якості спікерів будуть запрошені лідери міжнародного співтовариства, бізнесмени та вищі державні чиновники України.