Вінничани не хочуть йти в армію: виклик до військкоматів проігнорували понад 13 тисяч призовників

Новини Вінниці / Вінничани не хочуть йти в армію: виклик до військкоматів проігнорували понад 13 тисяч призовників

На Вінниччині збільшується кількість "ухилянтів" від виконання військового обов'язку – служби в армії. Так, за словами начальника відділу комплектування та призову, заступника військового комісара Вінницької області Михайла Дзигаленка, із 18 тисяч вінничан, які підлягають призову у березні, на виклик до військкоматів прийшли 6956 потенційних строковиків, тобто лише 33% від загальної кількості призовників, які мали прибути.

На Вінниччині збільшується кількість "ухилянтів" від виконання військового обов'язку - служби в армії. Так, за словами начальника відділу комплектування та призову, заступника військового комісара Вінницької області Михайла Дзигаленка із 18 тисяч вінничан, які підлягають призову у березні на виклик до військкоматів прийшли 6956 потенційних строковиків, тобто лише 33% від загальної кількості призовників, які мали прибути.

" Підготовчі заходи провели, але результат невтішний. На жаль, 13 тисяч 355 призовників за викликом у військкомати не з'явилися. А із тих, хто прийшов, лише 502 вінничанина, придатні до служби Відтак на сьогодні область завдання по призову на 100% не виконує. На це є і об’єктивні, і суб’єктивні причини. Основна - неявка призовників у військкомати,"- розповів Михайло Дзигаленко.

За його словами, найбільше призовників "відкосили" від приходу на призовну дільницю військового комісаріату у містах обласного значення, а також в Могилів-Подільському та Козятинському районах.

"З кожним роком патріотизм втрачається, люди не усвідомлюють важливість цього. Ще одна із проблем - низька придатність призовників  до військової служби. Адже із тих, хто прибув на дільниці,  -31%  придатні до служби, 33%  - не придатні, їх"списали" лікарі . І 36% відправлено на дообстеження . І них будуть "здоровими" можливо  5%. Адже вони ще комісіях заявляють що їх все болить", - підкреслив Михайло Дзигаленко.

Водночас, директор департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Вовченко запевнив, що Вінниччинна як і в попередні роки завдання по строковій службі виконає на 100%.

"Кожного року Вінниччина займає лідируючі позиції в Україні щодо організації призовної кампанії. Так, ми цього року маємо проблеми із явкою призовників, але ми щорічно виконуємо планові завдання. Хто працює, той не обходиться без проблем. Ми знаємо над чим нам треба працювати, тож впевнений, що і в цьому році ми чітко виконаємо план весняного призову", - наголосив С.Вовченко.

Загалом під час весняної призовної кампанії  лави українського війська має поповнити 830 вінничан.