Вінничанку затримали за "подряпану шию" журналіста телеканалу "Наш" у Києві (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінничанку затримали за "подряпану шию" журналіста телеканалу "Наш" у Києві (ВІДЕО)

Вінничанку Віту Заверуху, яка брала участь у бойових діях на Сході України у складі батальйону "Айдар", заарештували за напад у Києві на журналіста телеканалу "Наш" Олексія Пальчунова.

Вінничанку Віту Заверуху, яка брала участь у бойових діях на Сході України у складі батальйону "Айдар", заарештували за напад у Києві на журналіста телеканалу "Наш" Олексія Пальчунова. Лідер організації "Братство" Дмитро Корчинський каже, що дівчину можуть вбити

Сутички там сталися 4 лютого, коли активісти низки організацій пікетували телеканал з вимогою заборонити його трансляцію.

Про арешт Віти Заверухи у Facebook повідомив лідер організації "Братство" Дмитро Корчинський. Більше того, він переконаний, що життю вінничанки є серйозна загроза.

"За нашою інформацією, певними чинами поліції готується вбивство активістки "Братства" Віти Заверухи під час транспортування до ІТУ, суду, або в тюремному "стакані". Це буде замасковано під самогубство. Справа в тому, що поліція дуже налаштована проти неї. Вона колись звинувачувалася у розстрілі кількох беркутян, з якими нинішні поліціянти відчувають солідарність", - пише Д.Корчинський.

Віту Зверуху, справді, підозрюють в участі у нападі на ексберкутівців. У 2017 році її було звільнено з-під варти під заставу в 1,6 млн гривень.

Тепер заяву на Віту написав журналіст каналу "Наш" Олексій Пальчунов, який у коментарі своїм колегам розповів, що під час сутичок отримав кілька ударів у голову, потім Віта Заверуха "трохи подряпала шию". Каже, впізнали її за фото.

"Це доволі публічна особа, яка вже у вбивствах правоохоронців підозрювалась, але була арештована, втім вийшла на волю і продовжує нападки на журналістів", - сказав О.Пальчунов.