Вінничанка пройшла у фінал Національного відбору "Євробачення 2018"

Новини Вінниці / Вінничанка пройшла у фінал Національного відбору "Євробачення 2018"

Вінничанка Ірина Василенко (Vilna) боротиметься за право представляти Україну на "Євробаченні-2018". Дівчина родом із міста Погребище, що на Вінниччині. Вона закінчила Погребищенську школу №1 та навчалася у місцевій музичній школі .

Вінничанка Ірина Василенко (Vilna) боротиметься за право представляти Україну на "Євробаченні-2018". Дівчина родом із міста Погребище, що на Вінниччині. Вона закінчила Погребищенську школу №1 та навчалася у місцевій музичній школі.

Вчора,10 лютого, у першому півфіналі національного відбору на 63-й міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2018" перемогли три виконавці з-поміж дев’яти учасників. Крім Vilna (Ірина Василенко) до фіналу Нацвідбору пройшли Laud (Влад Каращук) і The Erised.

VILNA (Ірина Василенко) отримала найбільше балів (9) від телеглядачів, а журі поставило дівчині лише 3 бали.

Другий півфінал, де виступатиме ще одна вінничанка - фіналістка шоу “Голос країни” Інгрет Костенко - запланований на 17 лютого. У фінал, який відбудеться 24 лютого в столичному Палаці культури КПІ, пройдуть 6 учасників. Переможець представить Україну на 63-му пісенному конкурсі "Євробачення" в Лісабоні (Португалія) з тією ж піснею, з якою він брав участь у відборі.

Для довідки: проект Vilna складається з фіналістки 5 сезону "Х-фактор" Ірини Василенко (вокал і автор текстів), Юрія Водолажського (Wodo) і молодого музиканта і саундпродюсера Нікіти Реви (Nick Aver), а також продюсера Дениса Ямбора. Його вперше презентували на півфіналі нацвідбору.

Назва Vilna не випадкова. Головна ідея їхньої композиції Forest song – це ідея свободи і незалежності як невід’ємної потреби людини й особистості. 

"Ми хочемо нагадати всім нам, який чарівний цей світ. Треба частіше вириватися на свободу за межі сталево-кам'янистих міст, цінувати кожну мить життя і людей, що поруч" – сказали учасники проекту.