Вінничанка організувала онлайн навчання для дітей аутистів (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінничанка організувала онлайн навчання для дітей аутистів (ФОТО)

В центрі «Він смарт» організували щоденні заняття з англійської, жестової мови, кулінарії та фізичного виховання, для дітей з аутизмом.

В центрі «Він смарт» організували щоденні заняття з англійської мови, мови жестів, кулінарії та фізичного виховання для дітей з аутизмом.

Як розповіла "Суспільному" очільниця батьківської організації осіб з інвалідністю Олеся Самойленко, перейти на онлайн навчання змусили  обмеження, введені в місті через карантин та поширення коронавірусної інфекції.

Аби втілити в життя ідею з онлайн навчанням "сонячних" діток започаткували проєкт підтримки родин та молоді з важкою формою інвалідності, проєкт підтримали благодійники, виділивши іна його реалізацію  150 тисяч гривень.

"Дуже важливо дітям, щоб вони не втрачали системність і вміння комунікувати з іншими людьми. Ці заняття показали гарний результат", - зазначила Самойленко.

Всі заняття проводять через додаток Zoom. Результатом такого навчання є те, що одна з учениць, 17-річна Тетяна Голиборода, стала викладачем англійської мови.

"Ми шукаємо мультфільми, фотографії і так навчаємося. Всі різні теми, від цифр до кольорів", - каже Тетяна.

Окрім англійської онлайн заняття проводять і з фізкультури, вправи на розвиток дрібної моторики, заняття з соціально-побутової орієнтації.

До навчань залучають і батьків. Для них проводять тренінги з психології. В рамках проєкту 50 родин отримали продуктові набори та індивідуальні засоби захисту. Такі онлайн уроки триватимуть до кінця серпня.

Новини Вінниці / Вінничанка організувала онлайн навчання для дітей аутистів (ФОТО)Новини Вінниці / Вінничанка організувала онлайн навчання для дітей аутистів (ФОТО)Новини Вінниці / Вінничанка організувала онлайн навчання для дітей аутистів (ФОТО)
Ірина Заіковата

12 серпня, 2020