Вінничанка Інгрет Костенко боротиметься за право представляти Україну на "Євробаченні-2018"

Новини Вінниці / Вінничанка Інгрет Костенко боротиметься за право представляти Україну на "Євробаченні-2018"

Сьогодні завершився перший етап Національного відбору "Євробачення-2018", та визначено 18 півфіналістів, які будуть боротися за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Лісабоні. Серед них і фіналістка шоу “Голос країни” вінничанка Інгрет Костенко.

Сьогодні завершився перший етап Національного відбору "Євробачення-2018", та визначено 18 півфіналістів, які будуть боротися за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Лісабоні. Серед них і фіналістка шоу “Голос країни” вінничанка Інгрет Костенко.

Вже з 10 лютого на телеканалах СТБ та UA:ПЕРШИЙ в прямих ефірах нацвідбору будуть змагатися: The Erised, Сергій Бабкін, СONSTANTINE, Kozak System, The ВЙО, JULINOZA, Dilemma, KAZKA, Yurcash, Mountain Breeze, Ingret Kostenko, VILNA і LAUD. Вдруге спробують впіймати удачу та поборотися за участь у конкурсі учасники двох минулих відборів: TAYANNA, KADNAY, Pur:Pur, MELOVIN і ILLARIA.

За словами музичного продюсера Руслана Квінти, головна відмінність цьогорічного відбору-2018 в тому, що в складі півфіналістів хлопців більше, ніж дівчат, а всі пісні, які прозвучать в прямих ефірах, є авторськими. Всі композиції написані самими учасниками, немає жодної "спецпокупки". Загалом отримано 1000 заявок від учасників, які хотіли представляти Україну на "Євробаченні-2018".

Вже 19 січня відбудеться жеребкування, результати якого визначать порядок виступів учасників у півфіналах.

В нацвідборі-2018 заплановано два півфінали (10 і 17 лютого), в кожному з яких виступлять по 9 виконавців. У фінал, який відбудеться 24 лютого, пройдуть 6 учасників. Переможець представить Україну на 63-му пісенному конкурсі "Євробачення" в Лісабоні (Португалія) з тією ж піснею, з якою він брав участь у відборі.

Катерина ГОРБАТЮК