Вінничанам запропонували п‘ять уроків для користуванням електронними сервісами міськради

Новини Вінниці / Вінничанам запропонували п‘ять уроків для користуванням електронними сервісами міськради

У Вінниці відео-уроки для навчання літніх людей навичкам користування сайтом Вінницької міської ради. Нині доступні 5 уроків, за допомогою яких можна навчитися створюватиперсональний кабінет, електронну пошту, писати петиціїта звернення.

У Вінниці запровадили відео-уроки для навчання літніх людей навичкам користування сайтом Вінницької міської ради. Нині доступні 5 уроків, за допомогою яких можна навчитися створювати персональний кабінет, електронну пошту, писати петиції та звернення.

Проєкт називається "Інструменти участі в житті громади", реалізується він громадською організацією "Центр Поділля-Соціум" за підтримки Вінницької міської ради.

Метою проєкту є навчання людей віком старше 50-ти років користуванням сайтом Вінницької міської ради та освоєння базових комп'ютерних навичок, які необхідні для користування сайтом Вінницької міської ради.

Під час карантину проєкт реалізовується у форматі відео-уроків, у яких розповідається про сайт Вінницької міської ради та користування ним, можливості Інтернету та навчання елементарним комп'ютерним навичкам. Щомісяця кількість відео-уроків збільшується, а їхня тематика розширюється. Перевагами реалізації проєкту у відео-режимі є доступність у будь-який час та у будь-якому місці при наявності Інтернету, чіткість і зрозумілість викладеного матеріалу й актуальність тем даних відео-уроків. 

Покликання на YouTube-канал ГО "Центр Поділля-Соціум": https://www.youtube.com/channel/UCq8CLuU_FsbQSCxgmSpJmBg

Покликання на список відтворення "Відео-уроки в рамках курсу "Інструменти участі в житті громади" на YouTube-каналі ГО "Центр Поділля-Соціум":

https://www.youtube.com/playlist?list=PLewERJRyMCRBGoSLJY2VVB91jrnFfG-cg

Тематика наявних навчальних матеріалів

1) Відео-урок "Персональний кабінет"

Відео-урок щодо створення особистої сторінки на сайті Вінницької міської ради – персональному кабінету, який необхідний для повного користування сайтом "Вінницька міська рада". Як знайти розділ "Персональний кабінет", як створити особисту сторінку та користуватися нею та які можливості дає персональний кабінет під час користування сайтом Вінницької міської ради.

Покликання на канал ГО "Центр Поділля-Соціум": https://www.youtube.com/channel/UCq8CLuU_FsbQSCxgmSpJmBg

Покликання на відео-урок "Персональний кабінет": https://www.youtube.com/watch?v=Ei53hiIT0H0

Час відео-уроку: 3:52

2)  Відео-урок "Звернення громадян"

В даному відео-уроці пояснюється, як написати звернення посадовій особі  Вінницької міської ради, як переглянути наявні попередні звернення та як зробити звернення публічним.

Покликання на канал ГО "Центр Поділля-Соціум": https://www.youtube.com/channel/UCq8CLuU_FsbQSCxgmSpJmBg

Покликання на відео-урок "Звернення громадян": https://www.youtube.com/watch?v=_PJmmIvWzdg

Час відео-уроку: 2:09

3)  Відео-урок "Петиції"

У відео-уроці пояснюється, як створити петицію, переглянути вже створені петиції та як проголосувати за них.

Покликання на канал ГО "Центр Поділля-Соціум": https://www.youtube.com/channel/UCq8CLuU_FsbQSCxgmSpJmBg

Покликання на відео-урок "Петиції":

https://www.youtube.com/watch?v=Md-intiR2Dk

Час відео-уроку: 3:59

4)  Відео-урок "Електронна пошта"

Дане заняття присвячене створенню електронної пошти gmail. У відео-уроці говориться, як створити свій електронний акаунт для особистих та професійних цілей, а також як електронна пошта допоможе при користуванні сайтом Вінницької міської ради.

Марина Карабай

22 липня, 2020