Вінничанам покажуть клейноди міського голови

Новини Вінниці / Вінничанам покажуть клейноди міського голови

У рамках відзначення 655-річчя з часу заснування Вінниці традиційно відбудеться чимало культурно-розважальних заходів. У їх числі й цікава виставка, яка називається «Тільки Богові і Батьківщині свої ключі віддаватиме: історія символіки Вінниці». Представлять різні експонати, пов'язані з історіє нашого міста, зокрема, її гербу. Обіцяють показати й те, що мало хто з містян бачив на власні очі – клейноди міського голови.

У рамках відзначення 655-річчя з часу заснування Вінниці традиційно відбудеться чимало культурно-розважальних заходів. У їх числі й виставка, яка називається «Тільки Богові і Батьківщині свої ключі віддаватиме: історія символіки Вінниці». Представлять різні експонати, пов'язані з історіє нашого міста, зокрема, її гербу. Обіцяють показати й те, що мало хто з містян бачив на власні очі – клейноди міського голови. Йдеться про символ влади колар та ключ від міста. Побачити їх можна буде у суботу, 8 вересня, на Майдані Незалежності. Виставка працюватиме з 14:00 до 19:00.

«Колар міського голови – це геральдичний знак міського голови, який має форму орденського ланцюга, що складається з медальйона-підвіски у формі восьмикутної зірки з рельєфним зображенням великого герба Вінниці та декоративних ланок, розміщених у відповідній послідовності. Ключ міста Вінниці є офіційним символом та атрибутом Вінницького міського голови. Центральним зображенням ключа є малий герб міста з написом «Віра. Державність. Нація», – зазначається на сайті мерії Вінниці.

Раніше NaПарижі повідомляв про цьогорічну програму святкування Дня міста Вінниці.
 

Юрій Ярмощук

4 вересня, 2018