Вінничан запрошують зустріти Новий рік на Європейській: у мерії започатковують нову традицію

Новини Вінниці / Вінничан запрошують зустріти Новий рік на Європейській: у мерії започатковують нову традицію

Щороку до кожного свята у мерії Вінниці намагаються додати нових родзинок. Вибагливий містянин звикає швидко, тому йому треба пропонувати щось незвичне. Оскільки програма новорічно-різдвяних святкувань доволі консервативна, цього року до неї додали «зустріч о півночі». Вінничан запрошують разом зустріти Новий рік на Європейській площі. Ярмарок, дитяче містечко, сцена і міні-ялинка гарантовані.

Щороку до кожного свята у мерії Вінниці намагаються додати нових родзинок. Вибагливий містянин звикає швидко, тому йому треба пропонувати щось незвичне. Оскільки програма новорічно-різдвяних святкувань доволі консервативна, цього року до неї додали «зустріч о півночі». Вінничан запрошують разом зустріти Новий рік на Європейській площі. Ярмарок, дитяче містечко, сцена і міні-ялинка гарантовані.

Заступниця міського голови Галина Якубович презентувала журналістам перелік подій, які передбачаються протягом майже місяця святкувань.   

«Ми запрошуємо усіх вінничан родинами відзначати свята. Цього року ми запроваджуємо нову новорічну традицію  святкування Нового року біля нашого символу міста – вінницької Вежі. В багатьох європейських країнах люди виходять на центральні площі зустрічати Новий рік і вітають один одного, ми також хочемо розпочати таку традицію», – пояснила ідею Г. Якубович.

Але про все по черзі. Наступного вівторка, 11 грудня, о 16:00 на площі Ліверпуль відбудеться відкриття «Новорічної пошти» (спільно з Укрпоштою).  Вона працюватиме щодня з 16:00 до 20:30. Усі бажаючі зможуть написати листівку своїм рідним з привітаннями, а також Cвятому Миколаю та Санта-Клаусу. Оскільки про Діда Мороза нині не згадують, як героя, «запозиченого» на Сході, то саме ці казкові персонажі супроводитимуть свята у місті.

Церемонія відкриття Головної ялинки відбудеться о 19:00 у Центральному парку 19 грудня. Святкові вогні на ялинці разом з вінничанами запалюватиме спеціальний гість – молодий український репер ХАС. Концерти та розважальні і культурні програми після відкриття на площі біля Літнього театру триватимуть впродовж майже місяця. 

Мова про фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia FoodFest», спеціальним гостем якого стане учасник VI сезону телевізійного шоу «Майстер шеф» Олег Ковальчук, фестиваль національних меншин «В нас різні мови і обряди, та все ж єдина ми сім’я», караоке-шоу «Зірка на ялинці», а також фестиваль «Різдвяні зустрічі», V обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво» та новорічні дискотеки. Вінничани не залишаться там без розваг та смачної їжі.  

З 15 грудня по 14 січня на Європейській площі проходитиме новорічно-різдвяний ярмарок. Одяг, посуд та смачні страви гарантовані…

На майдані Незалежності 19 грудня о 17:00 відкритють Новорічну Резиденцію. З понеділка по п’ятницю спочатку Святий Миколай, а потім і Санта-Клаус з казковими помічниками прийматимуть маленьких відвідувачів із 16:00 до 20:00 по буднях, а у суботу та неділю – з 14:00 до 19:00. Працюватимуть і святкові рейси у новорічному трамваї за маршрутом «Вінниця новорічна». 

А 25 грудня о 13:00 там відбудеться святкова різдвяна програма «Різдвяне сяйво» біля вертепу.

Тепер про «родзинку» чи новинку. Започаткувується традиція святкування «Нового року по-європейськи». Тому 31 грудня о 23:30 на Європейській площі розпочнеться святково-розважальна програма. Організатори запрошують усіх вінничан провести старий і зустріти Новий 2019-й рік разом. Для усіх, хто долучиться до відзначення свята, у новорічну ніч співатиме Оксана Славна. 

«Така традиція притаманна великим і популярним містам Європи. У новорічну ніч на Європейській площі на вінничан та гостей міста очікують різноманітні конкурси, інтерактиви та концертна програма. Цього року ми також започатковуємо фестиваль для дітей з інвалідністю «Без обмежень». Фестиваль пройде у театрі ім. Садовського 24 грудня», - розповів директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Фінальні акорди свята із закриттям Головної ялинки заплановані на 13 січня. З 12:00 цього дня гостей пригощатиме фестиваль смаколиків «Vinnytsia FoodFest», о 18:00 розпочнеться церемонія нагородження переможців караоке-шоу «Зірка на ялинці», а з 19:00 можна буде насолодитися кавер-версіями світових хітів від кращих вінницьких рок-гуртів. 

До речі, вінничанам варто зберегти план заходів святкувань, оскільки часу на відпочинок буде достатньо.

 

Макс Мельник

7 грудня, 2018