Вінничан запрошують пройти анонімне опитування, що допоможе покращити інфраструктуру та мобільність

Новини Вінниці / Вінничан запрошують пройти анонімне опитування, що допоможе покращити інфраструктуру та мобільність

Опитування анонімне, всю отриману інформацію буде використано для аналізу винятково в узагальненому вигляді.

Як повідомляють у Департаменті транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради, вінничан запрошують пройти анонімне опитування, щоб покращити інфраструктуру.  Всю отриману інформацію буде використано для аналізу винятково в узагальненому вигляді.

«Ми працюємо над пріоритезацією громадського транспорту. Раніше, виявили найскладніші ділянки на маршрутах, визначаючи їхню проблематику. В результаті досліджень обрали та взяли за пілотний проєкт - трамвайний маршрут №6, який курсує вздовж вулиці з Вишеньки до ринку Урожай. З метою пришвидшення руху трамваїв по вул. Келецькій, навесні поточного року, було змінено режими роботи світлофорних об’єктів на 4 перехрестях: вул. Келецька – Політехнічна; вул. Келецька – просп. Юності; вул. Келецька – 600 річчя; вул. Келецька – Данила Галицького. В результаті -  збільшилася тривалість дозволяючого сигналу для руху трамваїв по вул. Келецькій з дотриманням належного рівня безпеки руху,  зменшилася тривалість проходження трамваями маршрутів №2, 3, 6 ділянки між контрольними пунктами «Ринок «Вишенька» і «Ринок «Урожай», відповідно час оборотного рейсу скоротився на 4 хвилини, експлуатаційна швидкість руху трамваїв по вул. Келецькій збільшилася з 12,3 км/год до 13,1км/год», - розповідає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Новий проект не лише допоможе скоротити час проїзду громадського транспорту в центрі Вінниці, оптимізувати розташування зупинок, підвищити безпеку руху громадського транспорту та розвантажити рух у центрі міста від автомобілів, а також забезпечити комфортний та безпечний рух для пішоходів та велосипедистів у центральній частині міста, зазначає директор департаменту.

У Вінниці проект реалізують  за підтримки Агенції просторового розвитку у тісній співпраці з фахівцями з Карлсруе.

Перший етап вже стартував на початку вересня.  Але для того, щоб вивчити транспортні потреби вінничан – запустили соціологічне дослідження.

У Департаменті запрошують долучитись до онлайн опитування перейшовши за посиланням.

Новини Вінниці / Вінничан запрошують пройти анонімне опитування, що допоможе покращити інфраструктуру та мобільністьНовини Вінниці / Вінничан запрошують пройти анонімне опитування, що допоможе покращити інфраструктуру та мобільність