Віктор Бронюк: «Війна — це наслідок, а не причина»

Новини Вінниці / Віктор Бронюк: «Війна — це наслідок, а не причина»

Відомий музикант, ведучий, лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк став гостем програми «Муз_оборона» на телеканалі «Дім». Артист відверто розповів, чому призупинив активну творчу діяльність під час повномасштабної війни в Україні, а також згадав про підтримку країни та роботу власного благодійного фонду.

На початку повномасштабної війни музикант Віктор Бронюк долучився до ТрО у Вінниці, а також постійно займається волонтерською діяльністю.

«24 лютого мені зателефонував кум із Києва, сказав: «Куме, прокидайтеся, нас бомблять». Звісно, після цього вже ніхто не спав. Ми з дружиною зробили чай-каву, слідкували за новинами та почали обдумувати, що робити далі. Дружину з дітьми я відвіз до кордону Молдови, а далі вони поїхали самі. У мене не було паніки. Я був дуже зібраний, готовий вставати і робити все, що в моїх силах», – пригадав перші дні великої війни Віктор Бронюк в ефірі каналу «Дім».

Допоміг артисту волонтерський досвід, адже він разом із командою допомагають захисникам із 2014 року. Тоді у Вінниці Віктор Бронюк створив благодійний фонд «Подільська громада».

«Наприклад, до Різдва ми зробили святкову акцію, вийшов дуже хороший вантаж – до 1000 газових плит, більше 1000 газових балонів портативних, термоси, великі павербанки, а наступною хвилею були генератори. Це все поїхало у Херсонську область», – коментує музикант.

А ось до творчості Віктор Бронюк і досі повністю не повернувся. Перші півроку гурт «ТіК» взагалі не випускав пісні та не виступав, адже частина колективу і досі мобілізована, частина менеджменту колективу півроку займалася парамедичною організацією – евакуацією важкопоранених бійців.

«Відверто кажучи, у мене не було бажання співати. Такий час. Ти кожен день стикаєшся з тим, що хтось із твоїх знайомих, близьких, на жаль, вже не повернеться додому… і в такі моменти говорити про творчість, мабуть, не дуже доречно. Але коли запрошують підтримати бійців із мотиваційним концертом – ми завжди відгукуємося, приїжджаємо. Для мене це можливість поспілкуватися, скрасити їхню буденність», – розповів Віктор Бронюк.

У програмі лідер гурту «ТіК» дозволив собі відвертість.

«Війна – це наслідок, а не причина. Якщо відмотати цей клубок назад – знайдемо причину. Можливо, ми щось недопрацювали, можливо, не приділили чомусь достатньо уваги, можливо, ми щось робили не так, а може, не любили себе, недостатньо любили нашу країну, робили недостатньо того, що могло б позбавити нас цієї війни. Якісні зміни відбудуться лише тоді, коли всі почнуть якісно і з любов’ю виконувати свою роботу», - філософськи підмітив музикант.

Олеся Рудницька

2 травня, 2023