Військовим 59-ї бригади імені Якова Гандзюка з Вінниччини передали «мавіки» та FPV-дрони

Новини Вінниці / Військовим 59-ї бригади імені Якова Гандзюка з Вінниччини передали «мавіки» та FPV-дрони

Нещодавно бійцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка передали новітні квадрокоптери та FPV-дрони, які допоможуть їм у виконанні бойових завдань на найгарячіших напрямках фронту.

Перша заступниця начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна повідомила про передачу військовим сучасних літальних апаратів, які значно підвищать їхні можливості в бойових умовах.

Зокрема, воїни отримали:

  • 5 квадрокоптерів DJI Mavic 3 THERMAL
  • 5 квадрокоптерів DJI Mavic 3 ENTERPRISE
  • 10 FPV-дронів 9 дюймів з денною камерою
  • 3 FPV-дрони 9 дюймів з тепловізійною камерою

Ця техніка призначена для проведення розвідки, спостереження за ворогом та коригування артилерійського вогню. Її застосування дозволить значно підвищити ефективність дій підрозділів, забезпечуючи кращу обізнаність про ситуацію на полі бою та можливість швидкого реагування на зміни в ситуації.

«Військові перебувають зараз на одному із найгарячіших напрямків, де тривають запеклі бої. Ми обговорили їхні актуальні потреби та продовжуємо працювати над тим, щоб забезпечити їх усім необхідним. Робимо все можливе тут, у тилу, аби підсилити наших захисників та захисниць», - зазначила Наталя Заболотна.

Передача квадрокоптерів та дронів є черговим кроком у підтримці наших військових, які боронять Україну від агресора. Сучасна техніка дозволить їм ефективніше виконувати завдання, знижуючи ризики та підвищуючи точність ударів.

 

Михайло Білик

6 серпня, 2024