Військовослужбовець отримав медаль "Залізний хрест" за виняткову мужність

Новини Вінниці / Військовослужбовець отримав медаль "Залізний хрест" за виняткову мужність

Військовослужбовець з Вінниччини, Олександр Беляєв, який служить у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади, отримав високу нагороду - медаль Міністерства оборони України "Залізний хрест".

Про це повідомили на сторінці Вінницького обласного Територіального центру керівництва та Силових підрозділів.

Героїчні вчинки Олександра Беляєва стали причиною високої відзнаки. У грудні 2022 року, під час виконання бойового завдання, він надав першу допомогу важкопораненому товаришу збройних сил та доправив його до точки евакуації.

Продовжуючи свою службу на передовій, у лютому 2023 року Олександр Беляєв отримав повідомлення про наближення російської техніки - танка та двох бойових машин піхоти. З мужністю і професіоналізмом він відкрив вогонь із протитанкової зброї, успішно підбивши одну з бойових машин. Після цього, збройна піхота противника була знищена стрілецькою зброєю. Останнім актом героїзму стала вибухонебезпечна ситуація, коли танк російських військ підірвався на протитанковій міні, яку розмістив сам Беляєв. Його вчинок зупинив спробу штурму позицій та призвів до знищення близько 15 ворожих піхотинців.

Олександр Беляєв служив у Миколаївській, Херсонській та Донецькій областях з серпня 2022 року. Його відвага та військовий дух є прикладом для всіх захисників України.

Михайло Білик

14 травня, 2024