Війна або шоу: Залужний висказав свою думку про мобілізацію та можливий контрнаступ

Новини Вінниці / Війна або шоу: Залужний висказав свою думку про мобілізацію та можливий контрнаступ

У військово-політичного керівництва не приховують великих планів на 2024 рік. Але, схоже, хочуть виправляти помилки нинішнього року. Однак, у головнокомандувача Валерія Залужного є власна думка щодо ключових питань, які обговорюють у суспільстві, а саме щодо мобілізації та контрнаступу.

Залужний переконаний, що «рекрутинг оцінювати трошки зарано».

«Що стосується питань мобілізації, її не те що треба підсилювати, а повернути ті рамки, які працювали раніше. Тому, що зараз це проблема тих хлопців, які воюють на передньому краї, їх має хтось замінювати, їм має хтось допомагати», - сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Він зазначив, що «просто треба повернути на ті рамки, на яких вони були, на яких вони працювали раніше». На уточнююче питання, чи звільнення обласних воєнкомів сильно вплинуло на ефективність мобілізації, він відповів так: «Це були професіонали, вони знали як це робити, а їх немає зараз».

Зауважимо, після скандалу з одеським облвійськкомом, політичне керівництво вирішило змінити усіх очільників обласних ТКЦ та СП.

Нещодавно німецьке видання Welt написало, що Залужний нібито планує новий контрнаступ на 2024 році, і з цією метою Україна вже збирає ресурси. Такий висновок зроблений на підставі того, що у 2023-му ЗСУ не отримали більшість з обіцяної важкої техніки, зокрема танків. Тож, маючи їх у розпорядженні, можна наступати…

Валерій Залужний таке припущення німецьог8о видання прокоментував доволі обережно.

«Це війна, я не можу казати, що я планую, що ми маємо робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якому - людські життя. Про це не можна казати в жодному разі», - відповів Залужний.

Нагадаємо, 2023-го політичне керівництво всіляко анонсувало контрнаступ. Натомість росіяни підготувались, створивши оборонні редути на Запоріжжі, які отримали назву «лінії Суровікіна». Їх частково вдалось прорвати ціною багатьох життів українців.  

Олег Верлан

18 грудня, 2023