Відображення статусу бронювання в застосунку «Резерв+»

Новини Вінниці /  Відображення статусу бронювання в застосунку «Резерв+»

Новий крок у цифровізації обліку військовозобов'язаних громадян України: в застосунку «Резерв+» тепер відображається актуальний статус бронювання.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомила, що актуальний статус бронювання тепер відображається у 340 000 громадян в «Резерв+».

Вона також пояснила, чому цього не було раніше: "На жаль, відсоток людського фактору в помилках ТЦК щодо внесення інформації про громадян до реєстру Оберіг залишається високим. Не завжди ТЦК вносять інформацію щодо броні до реєстру. Інколи це забирає тижні, а то й місяці".

Команда Міністерства оборони разом з Міністерством цифрової трансформації провела масштабну роботу з зацифрування паперових бронювань, взявши накази про бронювання у Мінекономіки та занісши 340 000 записів до реєстру Оберіг. Це дозволило відображати актуальну інформацію про бронь в електронних військово-облікових документах громадян.

Щоб оновити документ у застосунку «Резерв+», потрібно натиснути три крапки справа від документа, вибрати «оновити документ», після чого актуальний статус буде відображено. Якщо бронювання було лише на папері, статус «Заброньовано» з'явиться в застосунку. Якщо бронь ще триває, але в застосунку цього не було видно — новий термін має відобразитись в «Резерв+».

У разі, якщо бронь не з'явилася в застосунку, можливо, накази про бронювання не вдалося зацифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу.

"Проте ми вже працюємо над чітким та прозорим алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в «Резерв+»", - додала Катерина Черногоренко.

Ця новація значно полегшить процес отримання інформації про статус бронювання для військовозобов'язаних громадян України, підвищуючи прозорість і ефективність обліку.