Від ускладнень коронавірусу помер легендарний радянський актор Леонід Куравльов

Новини Вінниці / Від ускладнень коронавірусу помер легендарний радянський актор Леонід Куравльов

Зірка радянського кінематографу – 85-річний Леонід Куравльов помер у московському хоспісі 30 січня від ускладнень коронавірусної хвороби. Діагностували COVID-19 у нього ще на початку січня.

Кінематографу Леонід В'ячеславович присвятив близько 60 років життя, зігравши більш ніж у 190 проєктах. Шахраї і простаки, хитруни і драматичні герої виходили в нього привабливими та завжди запам'ятовувалися.

Л.Куравльов народився у Москві в сім'ї слюсаря та перукарки. Його не оточувала творчість, а любов до сцени актор виробив у собі сам. І весь свій подальший шлях він прокладав самостійно – без допомоги впливових знайомих чи більш відомих колег. Куравльов запам’ятався по чудово зіграним персонажам у таких радянських фільмах як: «Іван Васильович змінює професію», «Афоня», «Найчарівніша і найпривабливіша», «Золоте теля».

Глядачі полюбили артиста за його веселі та привабливі ролі. Цитати, що належать персонажам Куравльова, досі залишаються крилатими. Більшість із них актор вигадував сам, імпровізуючи на знімальному майданчику.

Свої останні дні легендарний актор провів у медзакладі. Лікарям вдалося перемогти його вірусну пневмонію, проте ускладнення та низка інших захворювань так і не дозволили артистові знову стати на ноги.

За словами сина та доньки артиста, які віддали зіркового батька в будинок для людей похилого віку, останні роки життя він практично не виходив на вулицю, мало з ким спілкувався та сумував за дружиною Ніною Василівною. З нею він прожив у шлюбі 50 років до самої її смерті у 2012-му.

А у 2014 році артист підписав звернення російських діячів культури на підтримку політики Путіна щодо України. В одному із рідкісних інтерв'ю напередодні свого 80-річного ювілею хвалив президента країни-агресора, а коли був занесений до бази «Миротворця», прокоментував: «Я для них загроза. Я в Україні не був уже багато десятків років. Вони мені не потрібні».