Від російських ракет постраждало генконсульство Китаю. Як відреагує Пекін?

Новини Вінниці / Від російських ракет постраждало генконсульство Китаю. Як відреагує Пекін?

Складається враження, що Росія намагається зіпсувати стосунки з країнами, які ще вчора називала «дружніми». Спочатку через позицію Кремля по островам у Персидській затоці на Москву образився Іран. Тепер від російських ракет постраждало генконсульство Китаю в Одесі.

На світлинах, що з'явилися у мережі, видно, що внаслідок нічної атаки російських військ постраждала будівля генерального консульства Китайської Народної Республіки в Одесі. Вибите скло в будівлі. Однак не виключено, що з іншого боку ушкодження серйозніші.

Про ураження будівлі консульства КНР повідомили очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, нардеп Олексій Гончаренко, місцеві телеграм-канали. 

«Дуже цікаво, що на це скажуть в Пекіні?» – написав парламентар.

Додамо, раніше через попередню атаку було знищено зерно, яке мали доставити до Китаю.  

«Консульство Китаю в Одесі зараз виглядає ось так. Видно побите скло. Але ми не бачимо інший бік будівлі зі сторони порту. Тому є вирогідність, що будівля постраждала більше», – зазначив Гончаренко.

Складається враження, що Путін вже розуміє «глобальний програш». Не у війні з Україною, ні. Він розуміє, що завів Росію у глухий кут, з якого не зможе вимагати визнати світ його рівним американському лідеру. Очільник Кремля вважає , що винні всі, і його партнери зокрема.

Чи варто чекати на реакцію офіційного Пекіну? Китайська дипломатія зробить вигляд, що це «не гарно», але не критично… Наслідки будуть неофіційні.

Олег Верлан

20 липня, 2023