Від Ілона Маска: Вінниччині отримала додаткові 8 Starlink

Новини Вінниці / Від Ілона Маска: Вінниччині отримала додаткові 8 Starlink

Від початку повномасштабної війни супутники Ілона Маска забезпечують Україну стабільним інтернетом. Україна отримала тисячі пристроїв Starlink для використання на об’єктах критичної інформаційної інфраструктури. Частина з них працює на Вінниччині. Проте американський бізнесмен не зупиняється.

«Плюс 8 Starlink - на Вінниччині. І знову дякуємо Ілону Маску», - зазначив начальник ОВА Сергій Борзов.

Starlink, який розроблявся як цивільний проєкт, тепер допомагає українським військовим управляти дронами для боротьби з російськими танками і позиціями. Пристрої дозволяють залишатися на звʼязку там, де немає альтернатив – стаціонарний та мобільний інтернет не працює: унаслідок воєнних дій чи відключення енергопостачання. Або ж, коли взагалі немає покриття. Для Вінниччині Starlink скоріше резервний варіант для регіону у тилу.  

У Держспецзв'язку з 20 квітня дозволили на період воєнного стану використання терміналів Starlink усім охочим. Зазначимо, що Starlink – це пристрій індивідуального використання. Це не базова станція мобільного оператора, до якої можуть підключитися всі охочі й просто отримувати інтернет. Кожен пристрій належить комусь, і саме його власник визначатиме, як він буде користуватися цим інтернетом – самостійно чи поділиться із сусідом. Фактично – це як роздавати інтернет зі свого телефону: ви платите оператору за пакет послуг і можете поділитися інтернетом з людьми, які поруч із вами.

До речі, через допомогу Україні Маску вже почали погрожувати. Пікантність ситуації у тому, що відомий своїми неадекватними заявами голова російської держкорпорації «Роскосмос» Дмитро Рогозін робить це у мікроблозі в соцмережі Twitter, яку нещодавно придбав Маск.

«За нашою інформацією, постачання і передача Збройним силам України абонентських скриньок прийому-передачі інтернету від Starlink здійснювалась Пентагоном. Ілон Маск, відтак, причетний до забезпечення фашистських сил в Україні засобами військового зв’язку. За це доведеться відповідати по-дорослому, Ілоне, як би ти дурня не вмикав», - написав чергову дурню Рогозін.

У відповідь Маск сказав, що «слово «нацист» означає не те, що він (Рогозін), здається, думає».

Олеся Рудницька

9 травня, 2022