Вічна пам’ять Герою: Вінниця прощається з Павлом Цюпиком

Новини Вінниці / Вічна пам’ять Герою: Вінниця прощається з Павлом Цюпиком

30 червня 2024 року Вінниця проводить в останню путь свого захисника — Павла Олександровича Цюпика, який віддав своє життя за Україну

Павло Цюпик народився у Вінниці, де закінчив 33-тю загальноосвітню школу, а потім здобув професію механіка в місцевому училищі. Служив строкову армійську службу, після чого створив сім’ю. Перед початком повномасштабного вторгнення працював на Вінницькій харчосмаковій фабриці.

У березні 2022 року Павло став на захист України. Спочатку він служив у 115-й окремій механізованій бригаді, де освоїв управління дронами. Згодом був переведений до 225-го окремого штурмового батальйону, де працював сапером, встановлюючи мінні загородження та знешкоджуючи ворожі пастки.

19 лютого цього року, повертаючись з бойового завдання разом із побратимом, Павло потрапив під масований мінометний обстріл. Його серце зупинилося в 32 роки. Удома його чекали дружина Тетяна, трирічний син та мати.

«Павло був надзвичайно життєрадісним. Ніколи не втрачав оптимізму. Казав, що все буде добре. Навіть на війні згадував лише кумедні моменти, підбадьорював нас. Дуже тепло відгукувався про свого командира та бойових друзів», — розповідає дружина полеглого героя.

Церемонія прощання з Павлом Цюпиком розпочнеться о 11:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. О 12:00 всі охочі можуть вшанувати пам’ять героя біля його батьківського будинку на проспекті Юності, 3. Поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Павло Цюпик назавжди залишиться в пам’яті своєї родини, друзів та всіх, хто знав його як життєрадісну й оптимістичну людину. Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Михайло Білик

30 червня, 2024