«Великий демонтаж»: у Вінницькій громаді прибрали бетонні перешкоди, які заважали проїзду з багатоповерхівок

Новини Вінниці / «Великий демонтаж»: у Вінницькій громаді прибрали бетонні перешкоди, які заважали проїзду з багатоповерхівок

Вчора, 7 грудня, після скарг від місцевих мешканців вінницькі комунальники разом з працівниками Муніципальної варти демонтували з дороги в приватному секторі аж п’ять перешкод. У Вінницьких Хуторах окремі мешканці вирішили «огородитися», не турбуючись про погодження. Через бетонні блоки та високий шлагбаум повз не могла проїхати навіть карета швидкої допомоги.

«Неодноразово вже були скарги від жителів. На вулицях Виноградової та Винниченко самовільно встановили аж чотири перепони і ще один шлагбаум. Вочевидь, це зроблено для того, щоб ніхто не зіпсував асфальтовану дорогу. На їх думку це вірний вчинок, але це не є правильно. Жодних дозволів вони не брали на встановлення цих перепон», - наголоcила заступниця старости Вінницько-Хутірського старостинського округу Ганна Мришук.

За її словами, зараз невідомо, хто саме став ініціатором встановлення цих перепон, але вирішення питання демонтажу стало пріоритетним.

«Ми звернулися до Муніципальної варти, де прийняли нашу заявку і після розгляду відбувається демонтаж. Муніципальна варта працює як завжди «на ура», дуже швидко відреагували», - додає вона.

Головний інспектор Муніципальної варти Вінницької міськради Олександр Дробот пояснив, що за таке правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за ст.152 КУпАП.

Проте не всі задоволені. У коментарях люди пишуть, що спочатку своїм коштом вони постелили асфальт на вулицях, потім поруч почали забудовувати район багатоповерхівками, мешканці якого мають виїжджати під вікна тих, хто живе у приватному секторі.  

Олеся Рудницька

8 грудня, 2021