«Велика битва» за Донбас ще не починалась. Очільник Донеччини пояснив, що заважає росіянам йти на штурм

Новини Вінниці / «Велика битва» за Донбас ще не починалась. Очільник Донеччини пояснив, що заважає росіянам йти на штурм

Протягом кількох тижнів після відходу залишків російської армії з півночі України анонсувалась зміна тактики окупантів. Вони збирались підтягнути резерви та штурмувати позиції ЗСУ у східних регіонів. В Україні існують різні думки щодо початку цієї «великої битви». За словами очільника Донецької ОВА Павла Кириленка, вона ще не розпочалась.

У бліц-інтерв'ю РБК-Україна він розповів, що населені пункти, які не контролюють Збройні сили України, вже важко назвати селами чи містами. Вони фактично стерті з лиця землі. Кириленко каже, що це вже, на жаль, лише «території». На разі тривають бої у Волноваському та місті Мар'їнка, у Маріуполі не припиняються вуличні бої.

Окупанти нібито планували у найбільшому колись місті Приазов’я організувати так званий «парад перемоги» серед розгромленим ними будинків. Поки що ця ідея рашистів залишається примарною.

«Вони ще місяць тому заявляли, що Маріуполь практично під їх контролем. Втім у місті продовжуються запеклі вуличні бої. Ми часто бачимо новини про знищення ворожої техніки у Маріуполі. Українські захисники будуть до останнього боронити місто», - прокоментував плани окупантів Кириленко, підтвердивши об'єднання підрозділів морської піхоти та полку «Азов».

Щодо «великої битви» за Донбас, анонсованої РФ, то він вважає передчасним говорити про її початок.

«Вони збирають сили. Ми бачимо, що вони перегруповані та готові до одночасних масованих атак із застосуванням всіх своїх підрозділів, які долучені на цьому напрямку. Їх там багато. Втім, є фактори, які тримають ворога на вимушеній паузі. Це погодні умови, певна неузгодженість дій та відверто панічні настрої. Настрій та бойовий дух навіть регулярних збройних сил РФ далеко не на належному рівні», - пояснив голова ОВА.

Він додав, що загарбники розуміють провал «бліцкригу», величезні втрати своєї армії. Тому відшукують поповнення.  

Олег Верлан

15 квітня, 2022