Ведмідь стер лапи. Росія звернулася до Китаю за військовою допомогою для війни з Україною - Financial Times

Новини Вінниці / Ведмідь стер лапи. Росія звернулася до Китаю за військовою допомогою для війни з Україною - Financial Times

Американські офіційні особи має підстави стверджувати, що Росія попросила Китай про військову техніку для підтримки її вторгнення в Україну.

Про це пише  Financial Times.

Нещодавно, Путін погрожував Заходу «відповіддю» у разі підтримку зброєю Києва, а тепер сам залучає Пекін. Звісно, таке звернення викликало занепокоєння в Білому домі, оскільки КНР здатний змінити хід війни і підірвати мінімальні зусилля того ж Заходу для завершення військового конфлікту.

Американські чиновники повідомили Financial Times, що з початку вторгнення Росія просила військового обладнання та іншої допомоги. Вони відмовилися повідомити подробиці про те, що просила Росія.

Інша особа, знайома з ситуацією, сказала, що США готуються попередити своїх союзників на тлі деяких ознак того, що Китай, можливо, готується допомогти Росії.

Інші американські чиновники заявили, що є ознаки того, що в Росії закінчуються деякі види зброї, оскільки війна в Україні триває вже третій тиждень.

Білий дім офіційно не прокоментує цю інформацію, посольство КНР у Вашингтоні також не відповіло на запит про коментар. 

Нагадаємо, під час правління Путіна Росія віддала Китаю доволі великі шматки своєї території у Сибіру та на Далекому Сході у довгострокову оренду. Загалом ця площа перевищує територію Криму.

Олег Верлан

13 березня, 2022