Вечірня масована атака на Одесу: найбільше постраждали художній музей і припортова інфраструктура

Новини Вінниці / Вечірня масована атака на Одесу: найбільше постраждали художній музей і припортова інфраструктура

Із 20.00 вечора 5-го до опівночі 6-го листопада 2023 року окупанти атакували Україну кількома типами ракет та ударними дронами. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 15 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ

«Було випущено по одній керованій авіаційній ракеті Х-31 та Х59 із повітряного простору окупованої Херсонщини. Також зафіксовано пуск протикорабельної ракети П-800 «Онікс» та балістичної ракети «Іскандер-М» з території окупованого Криму. Із району мису Чауда (Крим) зафіксовано пуски 22 ударних БпЛА «Shahed-136/131», - йдеться у повідомленні.

Уламки «Онікса» та «Іскандера-М» потрапили до центру міста та законсервованої промислової будівлі, відповідно. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків.

Ударнами дронами типу «Shahed-131/136» пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автомобілі із зерном. Пожежу оперативно ліквідовано. На жаль, травмовано 5 місцевих мешканців. Вони госпіталізовані.

В Одесі через удари серйозно пошкоджено Художній музей, а також водогін та низку будівель. 6 листопада Одеському національному мистецькому музею виповнюється 124 роки.

У будівлі музею пошкоджені стіни, вибиті деякі шибки. Проводяться роботи з обстеження та фіксації пошкодження чергового об'єкту у зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Мер міста Труханов зазначив, що усі музейні експонати збереглися.

Олег Верлан

6 листопада, 2023