Вчетверте за п’ять діб. Росіяни знову атакували порт на Одещині

Новини Вінниці / Вчетверте за п’ять діб. Росіяни знову атакували порт на Одещині

Вчетверте за п’ять діб російські війська завдали масованого удару «Шахедами» по Одеській області сьогодні вночі, 7 вересня. Метою є руйнування портової інфраструктури на річці Дунай. Поранення отримала одна людина.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

«За три години російські терористи атакували ударними безпілотниками південь Одещини. Це вже четверта атака Ізмаїльського району за останні п'ять днів. Внаслідок сьогоднішнього нальоту «Шахедів» у кількох населених пунктах пошкоджено об'єкти цивільної та припортової інфраструктури, елеватор, адміністративну будівлю», - зазначив очільник Одеської ОВА.

За його словами, внаслідок обстрілу постраждала одна людина – водій вантажівки отримав легку травму ноги. На місці триває ліквідація наслідків, працюють усі служби.

У Повітряних Силах ЗСУ зазначили, що у ніч на 7 вересня російські окупанти атакували Сумщину та Одещину кількома групами ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з північного, південно-східного та південного напрямків (Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф, мис Чауда – ТОТ, Крим).

«Усього зафіксовано пуски 33 «шахедів», в основному – у напрямку південних районів Одеської області. За результатами бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 25 «Shahed-136/131», - йдеться у повідомленні.

Олег Верлан

7 вересня, 2023