Вакцину проти Сovid-19 почнуть "перевіряти" на людях. У скільки вінничани оцінили свою участь у випробуванні?

Новини Вінниці / Вакцину проти Сovid-19 почнуть "перевіряти" на людях. У скільки вінничани оцінили свою участь у випробуванні?

В Оксфорді розпочнуть тестувати вакцину. Вінничани не хочуть бути піддослідними кроликами

Вже завтра, 23 квітня, на Туманному Альбіоні розпочнуть випробувати вакцини від Сovid-19 на живих людях. Вчені Оксфордського університету, які розробили вакцину, говорять, що вона може бути готова до застосування вже у вересні.

"Вакцина з оксфордського проекту буде випробувана на людях з цього четверга. У довгостроковій перспективі кращий спосіб перемогти коронавірусу - це вакцина... Ми вклали більше грошей, ніж будь-яка інша країна, в глобальний пошук вакцини. І, незважаючи на зусилля у всьому світі, дві з провідних розробок вакцин відбуваються тут - в Оксфорді і Імперіалі", - сказав міністр охорони здоров‘я Великобританії Хенкок.

Вченим виділили 20 мільйонів фунтів на клінічні випробування, ще 22,5 мільйона були виділені на дослідження в Імперському коледжі Лондона.

NaПарижі провів експрес-опитування серед вінничан, яке не претендує на репрезентативність, але, можна припустити, що демонструє загальні тенденції.

Приблизно 50% відповіли, що не погодились би бути «піддослідними кроликами», як через небезпеку захворіти, так і через порушення їхніх внутрішніх переконань.

Ще 50% зазначили, що готові послужити людству, пройти випробування, але за умов, якщо дослідження проводитимуться в Оксфорді. Якщо ж випробування проводились у Вінниці, то сума гонорару за такі дослідження мала б починатися із цифр з трьома нулями. Так вважають ті, хто не проти стати випробувачем.

Марина Карабай

22 квітня, 2020