В Ямполі на Вінниччині викрили підпільний горілчаний цех

Новини Вінниці / В Ямполі на Вінниччині викрили підпільний горілчаний цех

У гаражі 45-річний житель Ямполя Вінницької області створив виробничі потужності для виготовлення сурогатного алкоголю. Під час обшуку у приміщенні слідчі вилучили спирт, фальсифікований алкоголь, обладнання й матеріали, необхідні для виготовлення контрафактного товару, а також цигарки без марок акцизного збору.

Протиправну діяльність задокументували слідчі Могилів-Подільського райвідділу поліції спільно з працівниками Державної прикордонної служби України за процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури 10 квітня.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, вилучено майже 500 літрів спирту невідомого походження, 100 літрів фальсифікованого алкоголю, обладнання й матеріали необхідні для виготовлення контрафактного товару та 1100 пачок цигарок різних марок та брендів.

Підакцизна продукція направлена на експертизу. Поліція встановлює джерело її походження. Наразі поліція встановлює інших можливих осіб причетних до протиправної діяльності. 

За цим фактом розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Зазначимо, це вже другий цех, виявлений з початку тижня. Раніше повідомлялось про викриття виробництва у гаражі у Вінниці.

Макс Мельник

11 квітня, 2023