В умовах карантину депутати Вінницької обласної ради планують суттєво «підсилити» освіту

Новини Вінниці / В умовах карантину депутати Вінницької обласної ради планують суттєво «підсилити» освіту

Депутати Вінницької обласної Ради планують внести зміни до обласного бюджету. Значні суми передбачено на фінансування закладів освіти, в яких перебувають діти з фізичними та ментальними вадами та професіійно технічну освіту. Не забули в бюджеті і про навчання дітей в санаторних закладах.

Депутати Вінницької облради планують внести зміни до обласного бюджету. Значні суми передбачено на фінансування закладів освіти, в яких перебувають діти з фізичними та ментальними вадами та професійно-технічну освіту. Не забули в бюджеті і про навчання дітей в санаторних закладах.

В проєкті рішення, зокрема, йдеться:

«Збільшити видатки загального та бюджету розвитку спеціального фонду обласного бюджету Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації на загальну суму  23 653 164,56 грн.».

Зазначимо,що левова частка цих коштів має бути витрачена на "надання загальної середньої освіти спеціальними закладами загальної середньої освіти для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку". На цю статтю передбачено більше 11 мільйоні гривень.

Санаторні дитячі заклади, в яких навчаються діти, які потребують тривалого лікування збільшать свій бюджет не суттєво, на них передбачено 595, 3 тис. гривень.

Проєктом передбачено також збільшення суми на "надання загальної середньої освіти спеціалізованими закладами загальної середньої освіти» на  2 643 000 гривень.

Також більше ніж на 2 мільйони гривень планують збільшити фінансування освітніх послуг в навчально-реабілітаційних центрах для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку.

Не залишать без уваги і професійно-технічні училища. Стаття «Підготовка робітничих кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти та іншими закладами освіти» збільшиться на суму майже 7 мільйонів гривень

Зазначимо, що такі цифри внесені до проєкту рішення і будуть прийняті у разі, якщо депутати на позачерговій сесії, яка відбудеться 16 квітня, проголосують за них.

Зазначимо, що цим же пакетом передбачено виділення коштів на "боротьбу" з коронавірусом. Сесія відбудеться в режимі онлайн.

Фото пресслужби Вінницької облради

Марина Карабай

14 квітня, 2020