В Україну за 300 доларів без перевірки особи: на Вінниччині поліція затримала іноземця

Новини Вінниці / В Україну за 300 доларів без перевірки особи: на Вінниччині поліція затримала іноземця

Аби уникнути спецперевірки на кордоні України, іноземець намагався спробував підкупити прикордонників у Могилеві-Подільському. За вказаним фактом слідчі розслідують кримінальне провадження.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, 9 серпня слідчі обласного главку під процесуальним керівництвом Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримали іноземця, який надав неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів працівнику Могилів-Подільського прикордонного загону за безперешкодний перетин кордону України.

Іноземець прибув до кордону України з Республіки Молдова. Під час перевірки документів у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів – Подільський – Отач» Могилів-Подільського прикордонного загону, чоловік намагався уникнути проходження поглибленої перевірки його особи.

Аби прикордонники «закрили очі» та забезпечили йому безперешкодний пропуск, зловмисник запропонував посадовцю гроші. Він поклав на стіл прикордонника банкноти.

Гроші вилучені. Зловмисник затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.