В українській розвідці спрогнозували перебіг війни у найближчі 2-3 місяці

Новини Вінниці / В українській розвідці спрогнозували перебіг війни у найближчі 2-3 місяці

Активні бойові дії на фронті будуть продовжуватися протягом наступних місяців. У середині літа українські військові аналітики проведуть оцінку спроможностей Російської Федерації мобілізувати наявні резерви.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

«На весь рік давайте не будемо прогнозувати. Скажу так: у найближчі 2-3 місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета і ціль - це звільнення всіх наших територій», - сказав він.

За його словами, росіяни будуть намагатися все ж таки виконати ті завдання, «щоб сказати, чи закінчили вони свою "спеціальну військову операцію", чи не закінчили».

«Тим не менш, ми будемо орієнтуватися на середину літа - чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з'єднань, частин, як у них відбудеться реформування», - сказав Скібіцький.

Він нагадав, що російське командування вже офіційно заявили про реформування, відновлення Ленінградського та Московського військових округів.

«Після цього можна буде і робити оцінку спроможностей РФ, і прогнозувати можливий характер дій Росії уже на осінньо-зимову кампанію», - додав заступник начальника ГУР Міноборони.

Нагадаємо, великий контрнаступ ЗСУ почали на початку червня. За офіційними даними, за два тижні звільнено 8 населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях. Щоб зупинили контрнаступ, за усіма фактами саме російські війська 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС.

Наразі задіяні далеко не всі резерви української армії. На даний момент головними напрямками просування є південний як на Донеччині, так і на Запоріжжі. У районі Бахмута ЗСУ теж ведуть наступ, але він не є пріоритетним у стратегічній перспективі, про що неодноразово казали експерти.  

За даними опитування Центру Разумкова, 93% українців вірять у перемогу, а половина (50%) переконані, що вона настане до кінця 2023 року.

Олег Верлан

23 червня, 2023