В Україні ліквідували племінника заступника Шойгу. В Інгушетії підтвердили загибель родича колишнього президента автономії

Новини Вінниці / В Україні ліквідували племінника заступника Шойгу. В Інгушетії підтвердили загибель родича колишнього президента автономії

Командир десантно-штурмової роти ЗС РФ Адам Хамхоєв, який доводиться племінником заступнику голови Міноборони РФ Юнус-Беку Євкурову, у ніч на 21 травня загинув у бою в Україні. Про це повідомляє інгушське видання «Фортанга», посилаючись на слова «інформованого джерела».

За словами співрозмовника видання, Хамхоєв був «гідним хлопцем», а Євкуров йому «допомагав, будував кар'єру».

Про загибель в Україні Адама Хамхоєва також повідомило місцеве видання The Magas Times, яке послалося на «офіцерський корпус Республіки Інгушетія». За його даними, 22 травня тіло загиблого збираються привезти до інгушського Карабулака.

Що показово, на сторінках у соцмережах видання користувачі не співчувають, а пишуть про «очищення» та, що «загинув за мордор»

За інформацією інгушських ЗМІ, Адам Хамхоєв – випускник Рязанського вищого повітряно-десантного командного училища. Він проходив військову службу у частині в Ульяновську.

Юнус-Бек Євкуров з липня 2019 року обіймає посаду заступника міністра оборони РФ. До цього він протягом 12 років очолював республіку Інгушетія. У грудні 2021 року Євкурову надали звання генерал-полковника.

Олег Верлан

22 травня, 2022