В УГКЦ визначились з датою відкриття пам’ятника Любомиру Гузару у Вінниці

Новини Вінниці / В УГКЦ визначились з датою відкриття пам’ятника Любомиру Гузару у Вінниці

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав 9 жовтня у Вінниці відкриє перший у світі пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. З цієї нагоди протягом 4–10 жовтня у місті організовують ряд заходів під назвою «Тиждень Патріарха Любомира Гузара. Прилучитися до великого».

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав 9 жовтня у Вінниці відкриє перший у світі пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. З цієї нагоди протягом 4–10 жовтня у місті організовують ряд заходів під назвою «Тиждень Патріарха Любомира Гузара. Прилучитися до великого».

Проо це повідомляють на офіційному сайті Церкви.

«Кожного дня у Вінниці будуть організовані заходи, які спрямовані не те, щоб більше відкрити постать великого Патріарха Любомира та переосмислити його внесок у процвітанні Церкви та України», - йдеться у повідомленні.

В рамках просвітницького тижня передбачається показати фільм про патріарха, організувати фотовиставку, провести духовний вечір і круглий стіл.

Нагадаємо, Любомир Гузар у 2001-11 роках був предстоятелем УНКЦ, Верховним архієпископом Києво-Галицьким, а з 2001-го – кардиналом. Він є одним з найбільш шанованих постатей України ХХ сторіччя. У 75-річному віці він подав у відставку з посади очільника УГКЦ, а у травні 2017-го помер унаслідок важкої хвороби.

Ідея вшанування релігійного діяча виникла в настоятеля вінницького храму Покрови Пресвятої Богородиці отця Григорія Рогацького. Адже Любомир Гузар за життя двічі перебував у Вінницю.

Пам’ятник виготовлено з бронзи столичними майстрами Олесем Сидоруком і Борисом Криловим. Вартість робіт оцінили в 37 тисяч доларів, які збирали із пожертв. 

Олеся Рудницька

10 вересня, 2021