В сільський «прозорий офіс» на Вінниччині "за послугами" приїздять навіть з Кіровоградщини

Новини Вінниці / В сільський «прозорий офіс» на Вінниччині "за послугами" приїздять навіть з Кіровоградщини

Нещодавно у Джулинській сільській ОТГ, що в Бершадському районі Вінницької області, відкрили модернізований ЦНАП. В «прозорому офісі» села на Вінниччині  будуть надавати 80 видів адміністративних послуг

Нещодавно у Джулинській сільській ОТГ, що в Бершадському районі Вінницької області, відкрили модернізований ЦНАП. В «прозорому офісі» села на Вінниччині будуть надавати 80 видів адміністративних послуг

Джулинський ЦНАП розташовується на першому поверсі  будівлі сільської ради, площа 50 кв м,  облаштовано 5 робочих місць, серед них і робоче місце  з видачі ID карток та закордонних паспортів.

«ЦНАП  Джулинської громади  зручний для мешканців ОТГ, а також для жителів  сусідніх громад. У нас добре транспортне сполучення, тож кожен може  приїхати і отримати  якісну послугу у Джулинці. Свого часу, за кошти місцевого бюджету ми придбали робочу станцію з видачі паспортів, це коштувало близько 300 тис грн. Відтепер, ми обслуговуємо не тільки жителів нашої громади , а й сусідів, в тому числі і з населених пунктів Кіровоградщини, що розташовані поряд.  Послуги в ЦНАП надаються протягом робочого  тижня, щоденно з 9.00 до 18.00. От, наприклад, паспортні послуги по понеділках в райцентрі отримати неможливо – вихідний,  а ми працюємо, до нас приїжджають. В цілому, близько 400 відвідувачів обслуговує Джулинський ЦНАП щомісяця. Працівники  Центру  - висококваліфіковані фахівці,  пройшли відповідне навчання за сприяння Програми  U-LEAD», - розповідає Василь Андрущенко, керівник відділу  ЦНАП Джулинської сільської ради.

Завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» Джулинська громада  отримала сучасні меблі, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення для ЦНАП.  Центр облаштований зручностями для всіх категорій населення, пристосований  для потреб матерів з дітьми, осіб з інвалідністю, а також має  ігрову дитячу зону.

Як зазначив керівник  ЦНАП Джулинської ОТГ  Василь Андрущенко, в ОТГ надаватимуть близько 80  видів адміністративних послуг, з часом тут планують суттєво  розширити їх перелік . Громада співпрацюватиме із Пенсійним фондом, Центром зайнятості, Держгеокадастром, у ЦНАП надаватимуться послуги державної реєстрації усіх видів, мещканці зможуть отримати різноманітні довідки, витяги, консультації.

Варто зазначити, що мешканців  сусідньої  Шляхівської ОТГ Джулинський ЦНАП обслуговуватиме в рамках  Угоди про міжмуніципальне співробітництво.

Тож відтепер,  належні адміністративні послуги для населення за сучасними стандартами надаватимуться і в одній з найвіддаленіших від обласного центру - Джулинській сільській ОТГ Вінниччини.

Марина Карабай

16 грудня, 2019