В Шаргороді 16-річному сироті держава купила квартиру

Новини Вінниці / В Шаргороді 16-річному сироті держава купила квартиру

Сьогодні, 18 грудня, на Вінниччині ще один юнак, який відноситься до категорії дітей-сиріт отримав власне житло. Омріяні квадратні метри 16-річному хлопцеві Зореславу Зарицькому купили за державні кошти в місті Шаргород.

Сьогодні, 18 грудня, на Вінниччині ще один юнак, який відноситься до категорії дітей-сиріт, отримав власне житло. Омріяні квадратні метри 16-річному хлопцеві Зореславу Зарицькому купили за державні кошти в місті Шаргород.

Ключі від квартири та сертифікат на право власності, яка коштувала 339 тисяч гривень, одинадцятикласнику Зореславу Зарицькому, який нині проживає в дитячому будинку сімейного типу в селі Руданське Шаргородського району, вручив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко. Посадовець наголосив, що власне помешкання сьогодні – це мрія багатьох молодих людей. Тож «своє» житло для Зореслава стане чудовим стартом у самостійному житті.

«Програма надання субвенцій з державного бюджету для забезпечення житлом дітей-сиріт другий рік поспіль діє в Україні. Цьогоріч у Вінницькій області вже придбано для дітей-сиріт 27 помешкань і створено три дитячих будинки сімейного типу. Програма діятиме і надалі. На 2019 році в державному бюджеті передбачено на це кошти. Вінниччина наступного року отримає 27  млн. гривень на придбання житла для дітей-сиріт», - зазначив Андрій Гижко.

Нагадаємо, в області нині проживає до 700 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Сімейними формами виховання охоплено 93,5 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що є достатньо високим показником та демонструє позитивну динаміку розвитку альтернативних сімейних форм. Зазначений показник перевищує середньоукраїнський, який складає 91,2 %.

 

 

 

 

 

Новини Вінниці / В Шаргороді 16-річному сироті держава купила квартируНовини Вінниці / В Шаргороді 16-річному сироті держава купила квартируНовини Вінниці / В Шаргороді 16-річному сироті держава купила квартируНовини Вінниці / В Шаргороді 16-річному сироті держава купила квартиру