В селі на Вінниччині зняли відео про "Хату тітки Харитини", як саундрек використали запис місцевого хору

Новини Вінниці / В селі на Вінниччині зняли відео про "Хату тітки Харитини",  як саундрек використали запис місцевого хору

В Оратівському районі, що на Вінниччині, в селі Рожични створили «Хатину тітки Харитини» та зробили по ній віртульну екскурсію. Правда щодо хатини, то це гучно сказано, музей - це невелика кімната, але скарбів в ній зібрано чимало.

В Оратівському районі, що на Вінниччині, в селі Рожични створили «Хатину тітки Харитини» та провели віртульну екскурсію по ній. Правда щодо хатини, то це гучно сказано, музей - це невелика кімната, але скарбів в ній зібрано чимало.

Про це йдеться на сторінці спільноти у Facebook.

«Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, як матеріальних так і духовних, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них - світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність матеріальної культури, яка знаходиться в цінних унікальністю речах та духовної культури окремої людини і народу взагалі», - йдеться в іфнморації.

Віртуальну екскурсію в хаті Харитини зробили до Дня Музеїв.

І відео, і саундтрек до нього автентичні. Як повідомляють автори ролику, який рекламує "Хатину", у записі звучить українська народна пісня "Ой ходив Іван понад лиман" у виконанні народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу "Калинове гроно" Рожичнянського СБК.