В Росії у підпалі військкоматів обвинувачують неосудного з «банди кілерів»

Новини Вінниці / В Росії у підпалі військкоматів обвинувачують неосудного з «банди кілерів»

ФСБ РФ влаштувала справжню «полювання на відьом», аби знайти «український слід» у численних підпалах військкоматів. А горіли вони у глибинці у великій кількості. Дійшло до того, що вже склепали «гучну справу» про «банду кілерів». Затримано шість представників, зокрема 29-річного чоловіка, який вже мав проблеми із законом, але судом відправлений на лікування у спеціалізований заклад.

Нагадаємо, що попри шалену підтримку у РФ війни та рішення Путіна, більшість тих, хто «за» покарання українців – люди у віці 50+. Їх не мобілізовують. А от молодь помирати за хворі ідеї «кремлівського карлика» не завжди поспішає. Тому зафіксовано понад 20 підпалів будівель військкоматів у 11 регіонах Росії. Географія справді велика – від підмосковної Балашихи і до Владивостока. «Замахи» скоєні за допомогою «коктейлів Молотова». 

Силовики та влада у РФ впевнено заявляє, що всі підпали військкоматів зроблено «на замовлення України». Така версія, крім посмішки, нічого не викликає навіть у тамтешньої молоді. У похилому віці вірять у будь-що. Тому росіянам готують «гучну справу» з розкриття «банди кілерів» і підпалювачів.

Зокрема, затримано 29-річного Тимофія Мокія. Йому закидають підпали двох військкоматів - у Пронську Рязанської області та підмосковному Щьолкові, а також відділу поліції в Москві. В поліції переконані, що чоловік є «членом банди кілерів» і вже змусили його зізнатися у всіх гріхах. Цікаво, що Мокій раніше підозрювався в іншому злочині, але його визнали неосудним і відправили лікуватися.

Про затримання Мокія стало відомо 5 червня, до цього ФСБшники «взяли» ще п'ятьох росіян-«неонацистів». Усіх їх звинувачують у тому, що нібито на замовлення Служби безпеки України учасники «банди кілерів» мали влаштувати низку терактів та ліквідувати «журналістів», які висвітлюють «спеціальну операцію». На кшталт Соловйова. На цього пропагандиста теж Мокій зазіхав… Вся центральна російська преса про це пише вже майже тиждень. А ще наприкінці квітня тамтешні силовики затримали п’ятьох «неонацистів», які одразу зізнались, що «спокушались» на життя Соловйова «на замовлення СБУ». Мокій зробили шостим, «додавши» йому підпали. І чоловік в усьому зізнався.

Про «грандіозний успіх із викриття» Володимир Путін повідомляв на нараді у Генпрокуратурі.

Нічого не нагадує? Саме так створювались різні «угрупування» під час правління Сталіна. «Була б людина, а справа знайдеться» – це висловлювання з часів масових репресій стало фразеологізмом. Хоча у сучасній Росії можна перефразувати: «Була б потреба – справа та люди знайдуться».  

Олег Верлан

12 червня, 2022