В Росії офіційно перестали приховувати свою нацистську доктрину по знищенню України

Новини Вінниці / В Росії офіційно перестали приховувати свою нацистську доктрину по знищенню України

В РФ дедалі важче приховувати численні злочини проти українців та відверто нацистські методи знищення. Тому у прокремлівському виданні «РИА Новости» вирішили відверто обґрунтувати їх своєю ідеологією, яка скопійована з нацистської.

Мова про статтю «Що Росія повинна зробити з Україною». Її можна назвати рискою війни. Нарешті офіційна Москва перестала оперувати термінами «захисту Донбасу» та упередженням нападу на свою територію, в що складно було повірити навіть росіянам з обмеженим світоглядом. Тепер ідеологи зняли маски.  

Українців, які не підтримали російських загарбників, у статті називають «посібниками нацистів», яких чекає денацифікація за допомогою «ідеологічних» репресій. Досягти цього пропонується жорстокою цензурою в політиці, культурі та освіті на захоплених територіях.

Цим мабуть пояснюється заборона української мови, історії України та культури на окупованих територіях з паралельним насадженням російської пропаганди та ідеології «русского мира».

Окупанти переконані, що українці повинні «спокутувати провину» перед Росією. І буде вона полягати в «деукраїнізації», а потім і в «деєвропеїзації». А як же… Путін же казав, що немає ніяких українців, а один з найбільших європейських народів – складова частина російського. Звісно, і все європейське зайве.   

У цій статті за країною навіть не зберігається назва «Україна». Вона дратує Кремль і його політиків. Державу планують розірвати, відокремивши західні області, як не «виліковні».

Автор статті заявляє, що Росії «нацистська, бандерівська Україна, ворог Росії та інструмент заходу зі знищення Росії нам не потрібна» і стверджує, що «питання денацифікації перейшло в практичну площину».

Фактично прокремлівське ЗМІ, яке фінансується з федерального бюджету, визнає та схвалює, адже відшукало пояснення, геноцид, «перевиховання» українців та заперечує право на існування України. Тому статтю можна вважати офіційною позицією Кремля.

Саме за такими принципами будувалась нацистська Німеччина за Гітлера, і всі парадигми фюрера у канцелярії Путіна застосовують. Загалом між цими політиками-злочинцями багато спільного. Десятки експертів наводили паралелі. Доля уродженця австрійського Лінца відома, як і кількість жертв його режиму.   

Олег Верлан

4 квітня, 2022