В Росії налякані отриманням ЗСУ ядерної зброї

Новини Вінниці / В Росії налякані отриманням ЗСУ ядерної зброї

З початком Харківсько-Ізюмської (Балаклійської) операції та розгрому російського угрупування на північному сході України кремлівські пропагандисти почали розганяти тему погроз, зокрема застосування ядерної зброї. Наразі, принаймні у ФСБ, намагаються припинити «ажіотаж», пояснюючи про наслідки для Росії.

Як неодноразово зазначав NaПарижі, у РФ немає узгодженої єдиної думки щодо подальших кроків у рамках так званої путінської «СВО». Конфронтація «башт Кремля», тобто різних груп впливу, триває. Деякі всерйоз впевнені, що треба застосовувати тактичну ядерну зброю (ТЯЗ) проти України, хоча й не можуть пояснити, який результат очікують. Інші намагаються прорахувати наслідки, зважаючи на певні публічні та непублічні заяви політики з країн НАТО.

Терориста Гіркіна (Стрєлкова) завжди називали рупором ФСБ РФ. Саме тому йому дозволяли критикувати Кремль. Попри занадто агресивну антиукраїнську риторику тепер він застерігає військове керівництво (а оскільки давно став блогером, то саме пересічних росіян) у тому, що не варто використовувати ядерну бомбу проти українців.

За словами Гіркіна, якщо застосувати ТЯЗ проти України, то Захід надасть ядерну зброю ЗСУ, а вони вже вдарять по Росії.

Можна припустити, що Гіркін «злив» інформацію, яку надали Кремлю по закритим дипломатичним каналам, аби трохи отверезів Путін. Звісно, диктаторові байдуже, а от решті може й ні, тому російські спецслужби хочуть збалансувати суспільну думку щодо потреби використання ядерної зброї проти України, адже поки що велика частина росіян підтримують удар.   

Олег Верлан

29 вересня, 2022