В Росії через величезні втрати зняли з посада генерала Генштаба, уродженця Вінниччини

Новини Вінниці / В Росії через величезні втрати зняли з посада генерала Генштаба, уродженця Вінниччини

Генерал-лейтенанта Володимира Алексєєва зняли з посади першого заступника начальника ГУ ГШ РФ через бездарне керування військами під час вторгнення в Україну. В результаті українські військові фактично знищили 200-ту мотострілецьку бригаду 14-го армійського корпусу.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у своєму телеграм-каналі.

60-річний росіянин «цікавий» лише тим, що народився на Вінниччині. Про це манкурта NaПарижі писав у березні в статті «Хто з російських генералів, які воюють проти України, народився на Вінниччини»

Алексєєв народився у селі Голодьки неподалік Хмільника. Після середньої школи навчався у Рязанському військовому повітряно-десантному училищі. З 2011-го є першим заступником начальника ГУ ГШ РФ.

За знищення мирних людей у Сирії 2017 року Алексєєв отримав від Путіна нагороду «Герой России». Саме генерал-лейтенант є серед тих, хто планував та затверджував бойові дії проти України. До речі, серед його народ є «орден» від «ДНР».

Свого часу брат Олексія Юрій, розуміючи, що усні переконання до брата не доходять, зробив публічне звернення до нього.

«Дорогий братику! Знаю, що в тебе наказ, але зараз розпочалася війна і вийшло так, що над нашим із тобою рідним містом рвуться ракети ворога та знищують наші будинки. Діти не можуть спокійно спати. Тому прошу, допоможи закінчити цю війну, щоб не було братовбивства, щоб не гинули діти і інші люди. Надіюся, що ти до мене дослухаєшся».

Юрій сказав брату, що нинішня війна - це повномасштабне вторгнення, під час якого хочуть знищити український народ. Бо Україна вже йде і обов'язково дійде до цивілізованого світу.

Олег Верлан

6 квітня, 2022