В окупованому Севастополі уражено будівлю штабу Чорноморського флоту РФ. Містяни вже пригадують українську мову

Новини Вінниці / В окупованому Севастополі уражено будівлю штабу Чорноморського флоту РФ. Містяни вже пригадують українську мову

Після вибуху та руйнувань будівлі штабу Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі починають згадувати українську мову. У соцмережах поширюють відео містянки зі словами «почалось» після бавовни».

Сьогодні, 22 вересня, у центрі Севастополя пролунали вибухи. Російські джерела підтверджують про влучання у будівлю штабу. Донедавна у Кремлі та Міноборони РФ запевняли, що Севастополь надійно захищений ППО, а всі повітряні цілі «однозначно» збиваються.

Влучання удень показове ще тим, що у даному випадку складно заперечити руйнування, адже сотні людей стали свідками.

Російська влада оперативно відреагувала на атаку, перекривши Кримський та Чонгарський мости.  

За словами кореспондента «Крим. Реалії», у місті прогриміли три потужних вибухи, від яких затремтіли шибки у вікнах. Також було чути проліт ракети над південною частиною міста. Видання підтверджує дим над Севастопольською бухтою.

Окремі Telegram-канал стверджують про нібито роботу ППО в Сакському й Бахчисарайському районах Криму.

Військове командування України або ж офіційні особи наразі жодним чином не коментували ситуацію.

За словами окупаційного так званого «губернатора» Севастополя Михайла Развожаєва, ракетний удар було завдано по штабу флоту терористів. Наразі до місця подій виїхали більше 10 автомобілів швидкої допомоги.

Крім ураження штабу ЧФ, як стверджує «Центр національно спротиву», вибухи, за словами очевидців, пролунали в Бахчисарайському, Сімферопольському, Першотравневому та Красногвардійському районах тимчасово окупованого Криму.

Олег Верлан

22 вересня, 2023