В окупованому Херсоні знову пролунали вибухи

Новини Вінниці / В окупованому Херсоні знову пролунали вибухи

Вранці 31 серпня в окупованому Херсоні знову чути вибухи. Однак офіційної інформації поки не надходило.

Нагадаємо, 29 серпня почався контрнаступ українських сил на півдні країни. Після появи перших повідомлень про звільнення декількох сіл у керівництві ЗСУ попросили дотримуватися інформаційної «тиші». РосЗМІ не розповсюджують відомостей про відступ окупантів. Хоча… Гауляйтери південних регіонів вже раптово опинилися у Росії, звідки запевняють, що «все гаразд». Відповідні звернення записали призначені росіянами керувати Херсонщиною та Запоріжжям Стремоусов і Балицький.

Тим часом, за офіційними даними оперативного командування «Південь», протягом вівторка, 30 серпня, військові знищили ще щонайменше 117 російських окупантів. Ворожа армія також втратила понад 30 одиниць техніки та 4 склади боєприпасів.

«Протягом бойового дня нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано удари по 4 пунктах управління ворожих військ та по 4 транспортних артеріях – Каховському, Дар’ївському та двох Антонівських мостах. Ступінь пошкодження максимально обмежує їх використання. Нашою авіацією відпрацьовано 16 ударів по опорних пунктах, складах боєприпасів та районах зосередження живої сили, озброєння та техніки окупантів», – зазначається у зведенні.

Крім живої сили ворога знищено 9 танків Т-72, 3 реактивні системи залпового вогню «Град», самохідну гармату «Гіацинт-С», самохідну гаубицю «Мста-С», 18 одиниць автомобільної та броньованої техніки, а також по одному складу боєприпасів у Баштанському, Бериславському, Каховському та Херсонському районах.

Ранком за неофіційною інформацію чергові вибухи пролунали у Херсоні та Новій Каховці.

Олег Верлан

31 серпня, 2022