В окружні лікарні на Вінниччині бідкаються, що райони не «скидаться» на утримання медзакладу

Новини Вінниці / В окружні лікарні на Вінниччині бідкаються, що райони не «скидаться» на утримання медзакладу

На Вінниччині Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування провела моніторинг фінансових надходжень за перший квартал. Медики бідкаються, що лікуються у місті хворі з трьох районів, а фінансується заклад переважно з бюджету міста, незначну суму на заклад виділив лише один район.

На Вінниччині Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування провела моніторинг фінансових надходжень за перший квартал 2020 року. Медики бідкаються, що лікуються в них хворі з трьох районів, а фінансується заклад переважно з бюджету міста, незначну суму на заклад виділив лише один район.

«Левова частка фінансування нашої лікарні лягає тягарем на плечі бюджету Могилева-Подільського, не дивлячись на те, що КНП «Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування» обслуговує мешканців Могилів-Подільського (міста та району), Чернівецького, Мурованокуриловецького районів», - йдеться в інформації.

Медики зазначають, що утримання окружньої лікарні - тобто розрахунки за водопостачання, теплопостачання те електроенергію також здійснюється за рахунок бюджету міста Могилева-Подільського.

В медзакладі ставлять питання про те, щоб і інші райони долучались до фінансування, і нагадують, про те, що саме вони вилікували дворічного хллопчика з села Борівка, що у Чернівецькому районі, від Covid-19.

«Районні бюджети не долучаються, не дивлячись на те, що тут лікуються їхні мешканці також, зокрема найбільша частка пролікованих – з Могилів-Подільського району.

З початку боротьби з коронавірусом Могилів-Подільська міська рада, розуміючи важливість ситуації та нагальну потребу матеріально-технічного оснащення установи, надала ОЛІЛ вагому фінансову підтримку: за кошти міського бюджету було придбано медичного обладнання та засобів захисту на суму 2 000 023 грн. Вчасно придбане (до піку захворюванності) обладнання дало змогу вступити нашим лікарям в боротьбу з хворобою та врятувати життя першому нашому пацієнту, дворічному хлопчику з с.Борівки Чернівецького району- найменшій дитині в Україні з діагнозом коронавірус», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що зарплату медикам забезпечує держава. В закладі також дякують меценатам за допомогу. І зауважують, що 15 квітня з Могилев-Подільського районного бюджету надійшло 100 тис. грн. «на боротьбу з коронавірусом». Інших громад це нібито не стосується.