В офісі «Укренерго» відбуваються обшуки: у компанії нещодавно заявили про готовність мережі до зимових навантажень

Новини Вінниці / В офісі «Укренерго» відбуваються обшуки: у компанії нещодавно заявили про готовність мережі до зимових навантажень

У головному офісі НЕК «Укренерго» 20 вересня відбуваються слідчі дії. Обшуки проводить Генеральна прокуратура на підставі ухвали Печерського районного суду від 30 серпня 2023 року.

Про це повідомляють у НЕК «Укренерго».

В компанії запевняють, що «Укренерго» сприяє проведенню слідчих дій та добровільно надає представникам Генеральної прокуратури всі документи, які визначені ухвалою».

«Зазначимо, що компанія надала б слідчим добровільно всі необхідні документи без проведення обшуку. Але такого звернення до компанії від правоохоронців не надходило.

З переліку документів, які цікавлять правоохоронців, деякі контракти були предметом перевірки Державної аудиторською служби. Нагадаємо, державний аудит Укренерго завершився в березні цього року», - йдеться у повідомленні.

НЕК «Укренерго» оскаржує результати аудиту ДАСУ в суді, оскільки вважає їх упередженими та непрофесійними, а деякі, на думку юристів компанії, прямо суперечать законодавству.

«Прикро, що енергетичні компанії, як і оборонні підприємства під час війни, вимушені боротися з упередженими висновками ДАСУ. Це не сприяє ефективній підготовці до опалювального сезону, як і підвищенню обороноздатності країни», - додають в «Укренерго».

Нагадаємо, напередодні в «Укренерго» запевняли, що магістральна мережа вже готова передавати зимові обсяги електроенергії, а наразі компанія працює над збільшенням резервних можливостей мережі, добудовою інженерного захисту та відпрацюванням різних сценаріїв реагування на ймовірні обстріли енергетичної інфраструктури російськими терористами. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький на зустрічі з компаніями-членами European Business Association (EBA).

Додамо, серед пошкоджених минулої зими об’єктів «Укренерго» окремі розташовані на Вінниччині. Із заяв компанії можна зробити висновок, що їх відновлено.

Олег Верлан

20 вересня, 2023