В обласній раді 2022-ий планують оголосити роком Вінницької області

Новини Вінниці / В обласній раді 2022-ий планують оголосити роком Вінницької області

На найближчій сесії депутати Вінницької облради можуть підтримати проєкт рішення «Про оголошення 2022 року роком Вінницької області». Місцевим громадам рекомендуватимуть відзначати 90-річний ювілей утворення області.

«Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування», з метою відзначення 90-річчя утворення Вінницької області, враховуючи висновок постійної комісії обласної Ради з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту, обласна Рада виіршила:

1. Оголосити 2022 рік роком Вінницької області.

2. Рекомендувати органам місцевого самоврядування Вінницької області протягом 2022 року здійснювати заходи щодо відзначення 90-річчя утворення Вінницької області…», - зазначено в документі.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий своїм розпорядженням створив організаційний комітет з підготовки та відзначення 90-річчя утворення Вінницької області та затвердив його персональний склад.

Нагадаємо, у 1921 році територія тодішньої УРСР поділяли на 12 губерній, потім було ще кілька адміністративних «трансформацій», а у лютому 1932-го створено п’ять областей – Вінницьку, Дніпропетровську, Київську, Одеську та Харківську, а також Молдавську АСРСР. У тому ж році сформували Чернігівську та Донецьку області. Цим було закладено сучасний поділ на регіони.   

Олеся Рудницька

18 жовтня, 2021