В мерії Вінниці пояснили, чому майбутній туалет біля Лісопарку коштуватиме 2,1 мільйона

Новини Вінниці / В мерії Вінниці пояснили, чому майбутній туалет біля Лісопарку коштуватиме 2,1 мільйона

В наступному місця біля трамвайної зупинки «Лісопарк», що на Хмельницькому шосе, розпочнеться будівництво сучасної вбиральні. Її орієнтована вартість – 2,1 млн грн – вже спричинила жартівливе ставлення вінничан до новобудови. Кепкують, що занадто дорого… У мерії пояснюють, що будівництво передбачає прокладку інженерних мереж. Через це і «ціна питання» не з дешевих.

В наступному місяця біля трамвайної зупинки «Лісопарк», що на Хмельницькому шосе, розпочнеться будівництво сучасної вбиральні. Її орієнтована вартість – 2,1 млн грн – вже спричинила жартівливе ставлення вінничан до новобудови. Кепкують, що занадто дорого… У мерії пояснюють, що будівництво передбачає прокладку інженерних мереж. Через це і «ціна питання» не з дешевих.

Згідно з побажаннями міськради підрядник має облаштувати каналізацію, освітлення та підготувати вбиральню до експлуатації. Модуль складатиметься з двох приміщень для фізіологічних потреб. Одне – загальне, а інше – для людей з обмеженими можливостями. Окремо вбиральня матиме технічне приміщення для обслуговування комунікацій та зберігання інвентарю. Громадський туалет має з’явитися до 31 травня 2019 року.

Директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Володимир Ніценко пояснює, що саме це місце для туалету обрано не випадково. У Лісопарку є ігровий майданчик. Діти і дорослі потребують вбиральні, а лісники жаліються, що останнім часом частіше знаходять «сюрпризи» відпочиваючих «під кущами». Працівники наголошують, що мають бути інші місця для природніх потреб.

Також Володимир Миколайович наголосив на тому, що планами давно передбачається будівництво нових туалетів на другій частині пр. Космонавтів (неподалік дитячого майданчику) та біля шашково-шахового клубу в Центральному парку. А чому така вартість? Прокладка комунікацій потребує значних ресурсів.

Серед тих, хто кепкував з ціни і місцевий архітектор В. Плясовиця, який у Facebook порівняв вартість вбиральні з 1-кімнатною квартирою у новобудові. Втім, туалет є окремою будівлею.

Олег Верлан

24 червня, 2018