В ISW вказують на контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

Новини Вінниці / В ISW вказують на контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), українська армія вчора відновила контрнаступ на всій лінії фронту на Херсонщині.

Зокрема, за даними ISW, ЗСУ розпочали механізований наступ на лінії між Давидовим Бродом та Дудчанами, тобто на північному заході регіону. Водночас українські сили посилили контратаки на захід від Херсона, тобто на південному заході області.

Зазначимо, на правому березі річки Дніпро протягом кількох тижнів звільнено десятки населених пунктів. Експерти переконані, що у найближчі кілька тижнів до початку холодів відновляться інтенсивні бойові дії.   

На відміну від американських аналітиків, українське командування зберігає інформаційну тишу про успіхи на цій ділянці фронту. Також відомо, що росіяни значно укріпили лінію фронту та перекинули резерви на Херсонщину, аби утримати плацдарм на правому березі. Здачу Херсону у Росії вважають черговим – після руйнування Кримського мосту – іміджевим ударом по Путіну.

У той же час оперативне командування «Південь» підтвердило, що ЗСУ знищили російський склад боєприпасів у Бериславському районі. У Херсонській ОВА повідомили про те, що штурмовою авіацією росіяни 6 разів атакували напрямок Давидового Броду. Сьогодні лунають вибухи у Новій Каховці, звідки постачають зброю та живу силу на правий берег.  

Олег Верлан

16 жовтня, 2022