В ISW прогнозують звільнення ЗСУ Куп'янська протягом наступних 72 годин

Новини Вінниці / В ISW прогнозують звільнення ЗСУ Куп'янська протягом наступних 72 годин

Українські війська досягли значних успіхів у Харківській області та наступають на Куп’янськ. ЗСУ можуть звільнити місто, яке є важливим транспортним «перехрестям», протягом наступних 72 годин.

Про це пишуть в Інституті вивчення війни (ISW).

Американські аналітики припускають, що наші воїни, ймовірно, просунулися до позицій у радіусі 15 км від Куп’янська.

«Російські тилові позиції в Харківській області тепер відкриті для подальшого наступу України, і українські сили, ймовірно, звільнять Куп’янськ протягом наступних 72 годин», - зазначають у ISW.

В Інституті вивчення війни стверджують, що геолокаційні кадри показують, що українські сили відвоювали Борщівку та Іванівку вздовж шосе E40.

Окрім цього, ЗСУ звільнили Шевченкове або обійшли селище і просунулися в напрямку Грушівки, враховуючи геолокаційні кадри у Борівському районі (20 км на південний захід від Куп’янська) та повідомлення Росії про бої поблизу Грушівки.

«Втрата Куп'янська та інших тилових районів перешкоджатиме зусиллям РФ підтримувати наступальні та оборонні операції, але не розірве повністю російські лінії зв'язку з Ізюмом», - вказали експерти.

В ISW додали, що відносно велика швидкість просування українських сил і їхня близькість до Куп’янська викликають паніку в російських тилах. І розганяють її перш за все російські блогери.

Нагадаємо, у Генштабі поінформували, що ЗСУ ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. За 3 дні наші воїни просунулися на 50 кілометрів.

Між тим, слід додати, що схід та південь Харківщини ніколи не був пріоритетом. У Кремлі ніколи не казали про регіон як ціль. Його використовували як плацдарм на захоплення Донбасу. Нині у Донецькій області тривають тяжкі бої, і росіяни не полишають думки захопити її.

Олег Верлан

9 вересня, 2022