В Абхазії заявили, що не мають наміру приєднуватися до Росії

Новини Вінниці / В Абхазії заявили, що не мають наміру приєднуватися до Росії

Ні в політичних колах, ні в суспільстві Абхазії немає бажання входити до складу Росії. Так прокоментував російському ТАСС «секретар Ради безпеки» самопроголошеної республіки Сергій Шамба заяву «президента» Анатолія Бібілова про те, що Південна Осетія найближчим часом здійснить юридичні кроки для вступу до РФ.

«По-перше, наша Конституція, законодавство не дозволяють, та й таких настроїв [про входження до складу РФ] немає у суспільстві. Ми дорогу ціну заплатили за незалежність, це є результатом тривалої боротьби нашого народу кількох поколінь, тому це питання не обговорюється в наших колах – у політичних та громадських. Я не знаю такої політичної сили в Абхазії, партій чи громадських рухів, які б виходили з такої можливості, відмови від незалежності. Таких політичних сил немає», – наголосив абхазький політик.

При цьому, за його словами, Абхазії слід будувати з Росією «спільні проекти на майбутнє – економічні, у сфері безпеки, у всіх інших напрямках».

Нагадаємо, що обидві самопроголошені республіки, утворені росіянами на території Грузії, підтримують агресію Росії проти України та послали туди своїх військових.

Якісь «референдум» також захотіло проводити в «ЛНР» місцеві маріонеткові ставленики Кремля. Навіть у Москві заявили, що нині це не доречно.

Олег Верлан

31 березня, 2022