Ув’язнення за перевіз ухилянтів: на Вінниччині оголосили вирок молдовському «човняреві»

Новини Вінниці / Ув’язнення за перевіз ухилянтів: на Вінниччині оголосили вирок молдовському «човняреві»

Могилів-Подільський міськрайсуд визнав громадянина Молдови винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Обвинувачений мав нелегально переправити через Дністер українців. З кожного з п’яти пасажирів брав по тисячі доларів.

Згідно з матеріалів справи, використовуючи надувний човен, чоловік вплав через річку Дністер зі сторони Молдови у січні дістався берегової лінії території України, де його очікували ухилянти, яких він мав узяти з собою. Але молдаванин одразу був викритий і затриманий прикордонниками.

Один із фігурантів справи розповів слідчим, що про цей спосіб виїхати за кордон дізнався у телеграм-каналі «Виїзд Україна». Невідомий менеджер повідомив йому про можливість виїзду та назвав ціну у три тисячі доларів. Чоловік вніс цю суму через термінал.

Обвинувачений раніше не судимий і вперше притягується до кримінальної відповідальності. Він визнав вину, пояснив, що пішов на таке через безгрошівʼя і бажання швидкого заробітку. У скоєному щиро розкаявся. Обтяжуючих обставин не встановлено. Однак суд вважає, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе тільки в умовах ізоляції від суспільства.

Суд призначив 5 років ув’язнення з конфіскацією майна. Під вартою чоловік утримується ще з кінця січня цього року, після того, як був затриманий.

Макс Мельник

21 квітня, 2023