Уряд заборонив підвищувати тарифи на тепло до кінця опалювального сезону

Новини Вінниці / Уряд заборонив підвищувати тарифи на тепло до кінця опалювального сезону

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, щоб забезпечити незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні.

«Сьогодні Уряд продовжує дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. «Нафтогаз» буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів», - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За його словами, рішення є частиною комплексних заходів з підготовки до зими.

«Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів. Працюємо солідарно, оперативно, ефективно заради нашої перемоги над ворогом і для добробуту всіх українців», - підкреслив прем'єр.

Цього року зросли тарифи лише на електроенергію для населення з 1 червня з 1,68 грн/кВт-год до 2,64 грн/кВт-год. На холодну воду підвищити не вдалось. НКРЕКП переглянув резолюцію і не рекомендував актуалізацію розцінок. Крім того, тепло- та водопостачальним підприємствам не передбачається компенсація різниці у тарифах. Тобто вони опиняться у «борговій ямі» перед енергетиками.

Водночас представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі заявив, що зміни до постанови про заборону збільшення тарифів на тепло будуть діяти до 15 квітня 2024 року включно.

Олег Верлан

22 серпня, 2023